The new green protein – Therese Elgquist

Bonnier Fakta

Vill du äta mer grönt men är orolig för att inte få i dig allt du behöver? The new green protein är en handbok för dig som vill äta växtbaserat och lära dig mer om alla livsnödvändiga näringsämnen – framför allt protein. Vilka är de 20 bästa gröna proteinkällorna? Hur mycket protein behöver du få i dig för att må bra? Och hur lagar du växtbaserade rätter som både är goda, spännande och innehåller alla näringsämnen?
Här får du en gedigen kunskapsdel samt massor av riktigt bra recept – frukost, lunch, middag och desserter. Maten är okomplicerad men full av smaker, texturer, färger och näring. Vad sägs om till exempel morotsmuffins med lingon, kikärtsknäcke, grön hummusbowl, rotsellerisoppa med krispig grönkål och bananbrön med kokosyoghurt?
Therese Elgquist är matskribent, matkreatör och stylist. Hon bloggar och instagrammar samt håller workshops och föreläser enligt sin matfilosofi som stavas näringsrik, grön, vacker och balanserad mat med mycket texturer och smaker. Hon är också utbildad inom strategisk kommunikation och kostrådgivning. Har även utkommit med boken The new green salad – som sålts till flera länder.